Prace badawczo – rozwojowe
• Rozeznanie rynku_dygestorium 15/10/19
• Zawiadomienie o wyborze oferty_nr 3_1.1.1
• Zawiadomienie o wyborze oferty_nr 2_1.1.1
• Zawiadomienie o wyborze oferty_nr 1_1.1.1
• Zapytanie Ofertowe nr 3_1.1.1_2017_aktualizacja
• Zapytanie Ofertowe nr 2_1.1.1_2017_aktualizacja
• Zapytanie Ofertowe nr 1_1.1.1_2017_aktualizacja
• Zapytanie Ofertowe nr 3_1.1.1_2017
• Zapytanie Ofertowe nr 2_1.1.1_2017
• Zapytanie Ofertowe nr 1_1.1.1_2017
Prace badawczo rozwojowe nad innowacyjną metodą produkcji nowej kategorii alkoholu
Projekt pt. „Prace badawczo-rozwojowe nad innowacyjną metodą produkcji nowej kategorii alkoholu z ziemniaków spożywczych z częściowym wykorzystaniem technologii stosowanej przy produkcji whisky i cognac” realizowany w ramach Działania 1.1 „Projekty B+R przedsiębiorstw”, Poddziałania 1.1.1 „Badania przemysłowe i prace rozwojowe realizowane przez przedsiębiorstwa” Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020.
Głównym celem projektu jest stworzenie nowej kategorii alkoholu z wyselekcjonowanych odmian ziemniaków jadalnych z częściowym wykorzystaniem technologii stosowanej do produkcji whisky, cognac’ów czy tequili.
Planowanym efektem jest wdrożenie nowego produktu wytwarzanego zgodnie z innowacyjną technologią produkcji alkoholu z ziemniaków jadalnych przy wykorzystaniu alembików.
Wartość projektu: 11 945 336,68 zł
Wkład Funduszy Europejskich: 7 281 335,06 zł